Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада провалила перейменування Дніпропетровської області

​Парламент провалив голосування за законопроект 8329 про внесення змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області, передає кореспондент УНН.

За таке рішення проголосували лише 207 народних депутатів.

У документі пропонувалось замінити у ч.2 статті 133 Конституції України слово “Дніпропетровська” на  “Січеславська”.

“Набуття областю назви, яка відповідає українській історичній традиції, органічно зв’язує сучасний етап державотворення з добою УНР та добою Козаччини. Перейменування Дніпропетровської області на Січеславську сприятиме відродженню української національної ідентичності та підкреслить значення регіону як сучасного форпосту української державності, що зробив вагомий внесок у відсічі російській агресії та збереженні територіальної цілісності України”, — наголошували автори законопроекту.

Нагадаємо, у травні в парламенті було зареєстровано проект закону про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Перейменування областей у ВР кілька разів відкладалося. У жовтні Парубій заявив, що у кількох фракціях тривають дискусії щодо перейменування Дніпропетровської області. За його словами, деякі депутати вважають, що перейменування Дніпропетровської області має бути на Дніпровську, а у поданому до ВР законопроекті йдеться про "Січеславську". При цьому у Верховній Раді не було зареєстровано законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ