Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада прирівняла пиво до горілки

Верховна Рада обмежила продаж та споживання слабоалкогольних напоїв і пива. За прийняття в цілому законопроекту № 1171 проголосували 359 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відповідно до прийнятого законопроекту "Про внесення змін до закону України" Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (у частині обмеження споживання і продажу слабоалкогольних напоїв)", споживання слабоалкогольних напоїв і пива забороняється там же, де заборонено споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Зокрема, воно забороняється в закладах охорони здоров'я та навчальних закладах, у громадському транспорті, установах культури, у закритих спортивних приміщеннях і місцях проведення масових заходів, ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, приміщеннях органів державної влади та місцевого управління, інших держустановах.

У частині продажу слабоалкогольної продукції і пива також вводяться аналогічні обмеження, які діють для алкоголю і тютюнових виробів.

Так, забороняється продаж особам та особами, які не досягли 18 років, у приміщеннях і на території дошкільних, навчальних та закладів охорони здоров'я, у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які торгують товарами дитячого асортименту і спорттоварами, в місцях проведення змагань та інших масових заходів, в інших місцях, визначених органами місцевого управління, з торгових автоматів, полиць самообслуговування і рук.

Нагадаємо, що в 2009 році виробники пива в Україні скоротили випуск своєї продукції на 6,2%, або на 19,8 мільйона дал до 300,5 мільйона дал у порівнянні з 2008 роком.

В цілому український ринок пива в 2009 році скоротився на 7,4%, склавши 265,3 мільйона дал., передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ