Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радник Голови СБУ програв суд проти ГО «Розвиток Громади»

Апеляційний суд Львівської області відмовив у задоволенні позову раднику Голови СБУ України Ярославу Антоняку, який позивався проти громадських організацій «Розвиток громади», «Афганська сотня», «Я - Львівянин», «Українська спілка учасників АТО» щодо захисту честі й гідності. Ярослав Антоняк вимагав від цих організацій 400 тисяч гривень як компенсацію моральної шкоди. Про це повідомила прес-центр ГО «Розвиток громади».

Судова тяганина тривала більше як рік. Позивач програв суди всіх рівнів. Юристи ГО «Розвиток громади» вкотре захистили у суді не лише власні інтереси, а й інтереси інших громадських організацій Львівщини.

Нагадаємо, судовий процес почався через статті, в яких громадські активісти виступали категорично проти призначення екс-митника на посаду заступника голови СБУ Львівщини. Ці статті активісти опублікували на своєму сайті ГО «Розвиток Громади». Приводом для протесту громадськості стали підозри у корупції. За неофіційними даними пана Антоняка звільнили якраз після того, як на митниці виявили факт вимагання хабаря від підприємця. Активісти наполягали, що при таких спірних фактах екс-митник не повинен працювати в СБУ.

У грудні 2014 року Ярослав Антоняк звернувся до органів Феміди, вимагав визнати  публікації на сайті ГО «Розвиток громади» неправдивими. Поряд з цим позивач вимагав опублікувати спростування вищевказаних статей на тому ж сайті ГО «Розвиток Громади» та у газеті «Експрес», надіслати листи із спростуванням в Адміністрацію Президента України, Службу Безпеки України, Управління СБУ у Львівській області, Львівську обласну державну інформацію та Львівську обласну раду. Окрім цього, чоловік вимагав  від громадських активістів публічних вибачень і 400 тисяч гривень за моральну шкоду.

На підтвердження своєї позиції юристи ГО «Розвиток Громади» представили у суді надзвичайно багато доказів, серед яких слід назвати лист-відповідь від Західної регіональної митниці. У документі сказано, що «Антоняку Ярославу Юрійовичу за неодноразові порушення трудової дисципліни наказом Західної регіональної митниці від 28.07.2004 року за №254-к було оголошено догану, а також ствердно та безапеляційно зазначено, що за результатами розгляду постанови прокуратури Львівської області про порушення дисциплінарного провадження від 14.02.2005 року, наказом Західної регіональної митниці від 23.02.2005 року №47-к Антоняку Я.Ю. було попереджено про неповну службову відповідність».

Гал-інфо просить Ярослава Антоняка надати коментар з цього приводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ