Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Радник Меркель: доля санкцій проти РФ не залежить від її поведінки в Сирії

Якщо президент РФ Володимир Путін сподівається на послаблення санкцій, якщо він сприятиме вирішенню конфлікту в Сирії, то він буде розчарований. Про це заявив уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер в інтерв’ю виданню Badische Zeitung.

"Гадаю, Путін буде розчарований, якщо він має подібні надії. Для Заходу абсолютно зрозуміло, що в питанні санкцій вирішальним є не конструктивна роль Росії в іншому конфлікті, а виконання мінських угод", - зазначив він.

І тут, за словами Ерлера, є невиконані пункти.

"Послаблення чи зняття санкцій, що дійсні до кінця січня наступного року можливе лише за виконання зобов’язань, які вступили в силу 12 лютого в Мінську", - наголосив він.

Ерлер зазначив, що встановлений з 1 вересня режим припинення вогню в Донбасі, який значною мірою виконується, "вселяє надію і мужність".

"До того ж політичний процес вже розпочато", - додав він, однак наголосив, що поки сторони далекі від повного виконання мінських угод.

Нагадаємо, глави МЗС країн "нормандської четвірки" після зустрічі у Берліні 12 вересня висловили сподівання на якнайшвидше підписання угоди про відведення від лінії розмежування озброєнь калібром менше 100 міліметрів.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ