Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ради повинні стати вогнищами опору режимові – заява львівського КОДу

14 лютого на засіданні львівського КОДу, що відбулося у Львівській обласні раді, прийняли заяву, в якій негативно оцінили діяльність Віктора Януковича за два роки перебування на посаді Президента України.

Планується, що цю заяву підтримають усі місцеві ради Львівщини на позачергових сесіях, які мають відбутися до 25 лютого – дати інавгурації Віктора Януковича, що відбулася два роки тому. А саме 25 лютого мала б пройти позачергова сесії Львівської обласної ради з аналогічною метою – засудити антиукраїнський авторитарний режим.

Зокрема, у заяві сказано:

«За два роки перебування Януковича на посаді Президента в Україні встановлено антиукраїнський авторитарний режим. В національній політиці курс на повзучу русифікацію став офіційним. У соціально-економічній сфері всі так звані реформи і покращення звелися до пограбування народу, перерозподілу національного багатства на користь олігархів. Гуманітарна політика режиму зневажає усе українське, не лише закриває україномовні школи, а й руйнує всю систему освіти, переслідує ЗМІ та творчу інтелігенцію. У політичній сфері – наступ на права громадян, репресії проти опозиції, поява політичних в’язнів, політично мотивовані судові переслідування політиків, колишніх урядовців, зокрема Тимошенко та Луценка. В кадровій політиці на всі відповідальні пости призначені україноненависники, ставленики Москви та патентовані корупціонери. На відкуп Росії віддано інформаційний простір держави.

У зовнішньополітичній діяльності режим опинився у фактичній міжнародній ізоляції, свідченням чого є резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи («Функціонування демократичних інститутів», від 26 січня 2012 року). Два роки режиму Януковича – це два роки суцільних невдач такатастроф. Успіхів досягнуто лише у пограбуванні народу та нищенні держави.

Важливим напрямком діяльності режиму Януковича став наступна права місцевого самоврядування. Більмом на оці режиму стали ті місцеві ради, над якими режим не встановив контролю. Львівська область стала краєм, де не приживаються намісники Януковича, де незважаючи на тиск та протидію режиму, місцеві ради відстоюють інтереси громади. Саме тому режим Януковича позбавляє ліцензії комунальне львівське телебачення, намагається взяти під контроль місцеві ЗМІ.

За два роки авторитарний режим, створений Януковичем, підвів Україну до прірви. Ті уявні порушення, які інкримінують прем’єр-міністру та міністрам попереднього уряду, не ідуть в жодне порівняння з масштабами реальних зловживань, порушень та шкідництва, що здійснили на наших очах очільники режиму.

Саме тому громадяни України дали належну відповідь режиму, поставивши понад мільйон підписів на підтримку акції «Україна проти Януковича». Україну порятує лише перемога об’єднаної опозиції на парламентських виборах 2012 року та дострокове припинення президентських повноважень Януковича шляхом імпічменту. Цій меті повинна бути підпорядкована координація дій об’єднаної опозиції. Ми розуміємо, що виняткова відповідальність лежить на тих місцевих радах, де більшість мають опозиційні сили. Ради повинні стати вогнищами опору режимові та місцями практичної консолідації дієвого об’єднання опозиційних сил. Ми закликаємо всі політичні сили, котрі представлені в місцевих радах Львівщини приєднатися до координації дій об’єднаної опозиції. Наша перемога тільки в спільній безкомпромісній боротьбі».

Як заявив головуючий на засіданні КОДу, голова ЛОПО ВО "Батьківщина" Роман Ілик,заява буде розповсюджена серед представників усіх політичних сил, що входять в КОД і представлені в місцевих радах Львівщини.

Заява була прийнята консенсусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ