Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рахунки департаменту ЖКГ Львівської міської ради - заблоковано

Рахунки департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради заблоковані. Відповідно до подання у виконавчу службу прокуратури. Про це сьогодні, 29 квітня, на засіданні виконавчого комітету повідомив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрій Голець.

Як розповів в коментарі журналістам Юрій Голець, заблоковані рахунки по загальному фонду, відтак департамент не може заплатити гроші за обслуговування і електроенергію світлофорів, за освітлення вулиць та за прибирання міста.

«Вчора вечері керівництво обласного казначейства повідомило мені, що сьогодні будуть заблоковані розрахункові рахунки по загальному фонду, а це поточне утримання міста: робота світлофорів, зовнішнє освітлення, прибирання міста. Це спричинено тим, що виконавча служба на вимогу окремих працівників прокуратури, які судяться з містом (за невиконання рішення суду) наклала арешт на рахунки департаменту житлового господарства та інфраструктури», - сказав Юрій Голець.

«Ми вживаємо всіх заходів, щоб рахунки були розблоковані. Мова йде про несплату нами штрафних санкцій, які накладені виконавчою службою на невиконання рішення суду, а це сума близько 10 тис. грн.

На мою думку, блокування рахунків Це один з елементів тиску. Власне, станом на цю годину, казначейство не здійснює жодної операції по перерахуванню коштів в користь наших контрагентів, які надають нам послуги, а це «Львівсвітло», «Львівавтодор» тощо. Ми не можемо їм заплатити, бо рахунки в нас заблоковані. Департамент робить абсолютно все для того, щоб їх розблокувати», - зазначив чиновник.

Також він нагадав суть конфлікту.«Є рішення судів, які зобов’язують департамент видати (працівникам прокуратури) ордери. Юридичне управління зараз дає правову оцінку цьому, готує матеріали до судів, що це є комунальні приміщення, а не прокуратури".

«Місто має кому надавати квартири, прокуратура не була обділена увагою ніколи. Ці квартири не надавалися як службове житло, ці квартири є комунальні», - додав начальник.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що працівники прокуратури на засідання сесії не ходять, на виконавчий комітет - також.

«Їхнє бажання отримати у приватну власність 31 квартиру переходить межі здорового глузду. Заблокувати рахунки департаменту ЖКГ? Це поза межами реальності те, що відбувається у нашій країні», - додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, 27 службових квартир у Львові на вул. Червоної Калини екс-прокурор Львівської області Володимир Гураль у 2014 році розподілив поміж своїми підопічними. Загальна вартість службового житла у згаданих новобудовах сягає понад 21 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ