Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рава-Руська громада отримала допомогу у плануванні розвитку економіки

на засіданні робочої групи за активної участі експертів, місцевого бізнесу, депутатів міськради, обласної ради та громадськості шукали шляхи розвитку економіки громади та забезпечення першочергових потреб бізнесу, в тому числі релокованого.
Фото - ЛОДА

Як розповіли у департаменті економічної політики Львівської ОВА аналіз факторів сприяння розвитку бізнесу у громаді свідчить про наявність тут важливих природних, людських ресурсів, необхідної логістичної інфраструктури (дороги, залізничне сполучення, міжнародний пункт пропуску). 

Водночас серед проблемних питань, на які вказав місцевий бізнес, були: незадовільна робота податкової, стан доріг у віддалених населених пунктах, ризики реформування лісової галузі для громади, обмеження державних інвестицій у розвиток інфраструктури в умовах воєнного стану тощо.

Заступник директора департаменту економічної політики Вадим Табакера зазначив, що для громади важливо зафіксувати в стратегії пріоритетні види економічної діяльності з найбільшою майбутньою вигодою для громади.

Для Рава-Руської громади найбільш успішними можуть бути такі галузі як: сільське господарство, деревообробна промисловість, харчова промисловість (насамперед м’ясопереробка), логістика (насамперед вантажні перевезення), будівництво, а також сфера послуг (насамперед придорожні сервіси, готелярство та ресторація).

Учасники обговорення погодилися, що громада потребує створення нових промислових майданчиків та логістичних об'єктів для залучення інвестицій. Дискутували щодо питання створення на території громади індустріального парку, вирішення проблеми енергоносіїв у громаді в тому числі за рахунок сучасного сміттєпереробного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ