Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Реабілітовані мешканці львівської громади отримуватимуть по 2 тис. грн доплат до пенсій

Непрацездатним реабілітованим мешканцям Львівської міської територіальної громади надаватимуть щомісячну доплату до пенсії чи виплат у розмірі 2 000 грн.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Відповідну зміну до ухвали «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади» внесли сьогодні на сесії міської ради.

Зокрема, внесли зміни у додаток 1 до ухвали міської ради від 19.06.2014 № 3432 «Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади», доповнивши пункт 1.2 підпунктом 1.2.2.19 у такій редакції:

  • «Надання щомісячної доплати до пенсії у розмірі 2 000 грн. особам, реабілітованим відповідно до Закону України “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років“, із числа тих, яких було піддано репресіям у формі (формах) позбавлення волі (ув’язнення) або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу, у порядку, затвердженому виконавчим комітетом».

«Виплата, яку пропонуємо встановити непрацездатним реабілітованим особам, – це додаткова соціальна гарантія з бюджету Львівської міської територіальної громади – адресна допомога до тих соціальних гарантій (пенсії, соціальні виплати, доплати тощо), які реабілітовані особи отримують з державного бюджету України. Варто зауважити, що на державному рівні реабілітованим особам надаються, зокрема, пільги на житлово-комунальні послуги у розмірі 50 відсотків в межах встановлених соціальних норм і нормативів», - зазначили в міському управлінні соціального захисту.

На сьогодні у Львові на обліку перебувають 34 реабілітовані особи з числа тих, яких було звинувачено у проведенні антирадянської агітації і пропаганди та піддано репресіям у різних формах. Вони матимуть право на щомісячну доплату до пенсії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ