Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Реформу Державної екологічної інспекції завершать до кінця року

Як інформують у прес-службі Держекоінспекції, реформу Державної екологічної інспекції завершать до кінця року: планують створити нову територіальну мережу інспекцій, провести кадрові зміни та збільшити розмір штрафів.
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований за результатами апаратної наради з керівниками усіх регіональних інспекцій та центрального апарату.

ʺГоловне завдання до кінця року – провести комплексне реформування Держекоінспекції: потрібні кадрові, структурні та законодавчі зміниʺ, - сказав Андрій Мальований.

В рамках трансформації Держекоінспекції вже створене управління, яке відповідатиме за комплексні перевірки найбільших підприємств-забруднювачів в Україні.

ʺВже створено Управління промислового нагляду, що буде контролювати найбільші підприємства-забруднювачі та безпосередньо з центру координувати комплексні перевірки. В цьому управлінні буде відділ промислового забруднення, який працюватиме в Кривому Розі, адже саме там розташована найбільша кількість стаціонарних джерел викидів в атмосферне повітря на території України – близько 20%ʺ, - зазначив Андрій Мальований.

До кінця року в Держекоінспекції планується також здійснення територіальної реформи.

ʺТериторіальну реформу буде продовжено, на меті – об’єднання деяких областей і створення нової територіальної мережі Держекоінспекції. Для ефективної роботи інспекції в регіонах, потрібно налагоджувати роботу з обласними держадміністраціями та правоохоронними органами. Це завдання поставили сьогодні нашим керівникам регіональних інспекційʺ, - підкреслив Андрій Мальований.

Наразі триває реформування Держекоінспекції і на законодавчому рівні, зокрема, очікується прийняття законопроекту №3091.

ʺЗараз розробляються законопроекти, підзаконні акти, постанови, що дозволять екоінспекторам працювати більш ефективно. Передусім, ми чекаємо на прийняття проекту ЗУ ʺПро державний екологічний контрольʺ №3091 та внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо збільшення штрафів", - додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Мінцифри реформує Держспецзв’язку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ