Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінцифри реформує Держспецзв’язку

Як повідомили 17 серпня у прес-службі Міністерства цифрової трансформації України, Держспецзв’язку оптимізує свою структуру, позбудеться невластивих їй функцій та посилить кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури.
Фото Мінцифри

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулась нарада з питань реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. В нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр України–Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь та Перший заступник Голови Держспецзв’язку Дмитро Маковський.

За підсумками наради Міністерство цифрової трансформації разом з Держспецзв’язку підготують та внесуть пропозиції Уряду щодо концепції реформування Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів, закладів, підприємств та установ, що входять до сфери управління, шляхом позбавлення невластивих і дублюючих функцій, а також з метою приведення структури до сучасних вимог та забезпечення супроводження цифрової трансформації держави.

Міністерству цифрової трансформації разом з Адміністрацією Держспецзв’язку було також покладено завдання підготувати пропозиції Кабінету Міністрів щодо реорганізації Державного центру кіберзахисту та проекту рішення Уряду щодо затвердження порядків формування переліку об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, а також щодо забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури. Такі заходи було визначено для реалізації дієвого механізму кіберзахисту органів державної влади, ІТС, що перебувають в їх власності або адмініструванні, а також реалізації вимог законодавства щодо координації Держспецзв’язку діяльності суб’єктів забезпечення кібербезпеки.

Також учасники наради наголосили на важливості підготувати та внести пропозиції щодо реорганізації Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ