Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реформувати інтернати на Львівщині допомагають канадці

Реформувати інтернати на Львівщині допомагають канадці
Реформувати інтернати на Львівщині допомагають канадці
Реформувати інтернати на Львівщині допомагають канадці
Реформувати інтернати на Львівщині допомагають канадці
1/2
Вчора, 20 листопада, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський підписав угоду про партнерство між ЛОДА та Agriteam Canada Consulting Ltd щодо реформування системи інституційного догляду та виховання дітей до 2026 року.

Команда Agriteam Canada Counsulting Ltd діє за підтримки уряду Канади і є одним із важливих партнерів Львівщини у реформі деінституалізації. Спільно зі Службою у справах дітей Львівської ОДА іноземні фахівці працюють у межах проєкту “Експертна підтримка врядування та економічного розвитку” (EDGE).

“Ми віримо, що співпраця між нами тільки зміцніє, бо саме зараз, у листопаді, стартує наступний проєкт, в якому будемо працювати разом. Це - “Супровід урядових реформ в Україні”. У ньому також будемо працювати разом. Нам важливий досвід канадських колег. Ми сподіваємося, що разом нам вдасться об’єднати заради щасливого майбутнього дітей владу, батьків і громади”, - каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод, який вчора мав робочу зустріч із представниками Посольства Канади в Україні.

Проєкт EDGE допомагає місцевій владі планувати, впроваджувати та комунікувати реформи. У жовтні, наприклад, місцеві спеціалісти, за підтримки канадських партнерів, здійснили комплексну оцінку комунального закладу ЛОР “Будинок дитини №2 для дітей з ураженням центральної нервової системи і порушенням психіки”. Наразі формують висновки та рекомендації для підготовки закладу до трансформації.

Надалі планують проаналізувати комунальний заклад ЛОР “Краковецький навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступенів з поглибленою професійною підготовкою”. 

Це передбачає оцінку потреб кожної дитини в закладі, потреб її родини і послуг, які є в громаді. Після цього учасники проєкту також запропонують оптимальні шляхи трансформації закладу. Щоб проаналізувати краковецький заклад якнайкраще, проєкт передбачав навчання фахівців області. Триденний практичний семінар відбувся у Львові впродовж 18-20 листопада.

“Ми зацікавлені, щоб реформи в Україні продовжувалися і були дієвими. Дякуємо за співпрацю і тішимося успіхам нашого спільного пілотного проєкту. Важко переоцінити вагу цієї реформи. Вона вкрай потрібна Україні”, - зазначила радниця посла Канади в Україні, керівник відділу міжнародного розвитку посольства Ашлі Малруні.

За п’ять років на Львівщині 330 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, й осіб з їх числа отримали власні квартири. На території області наразі функціонує 36 будинків сімейного типу, є 96 прийомних сімей і 3 патронатні родини. Про це повідомив начальник Соціальної служби для дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Довідково:

Проєкт EDGE – це гнучка ініціатива, що реалізується за сприяння та фінансової підтримки уряду Канади (Global Affairs Canada) через компанію Agriteam Canada Consulting Ltd. в Україні, спрямована на вирішення найактуальніших проблем у реформуванні влади та економічному розвитку України. Проєкт ʺEDGEʺ надав підтримку урядовим партнерам, щоб посилити їхню спроможність впроваджувати реформи шляхом застосування найкращих міжнародних практик менеджменту.

З 2017 року EDGE підтримував реформу (ДІ-реформу) системи закладів інституційного догляду та виховання дітей шляхом підвищення потенціалу органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з її планування, координації, впровадження та комунікації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ