Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Регіонал пропонує ліквідувати "Беркут"

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови “Про прийняття Кабінетом міністрів України заходів для забезпечення прав і свобод людини під час мирних зібрань”. Текст проекту (№4018), автором якого є народний депутат від Партії регіонів Микола Рудьковський, розміщений на офіційному сайті парламенту.

Основною метою прийняття постанови, на думку автора, є зниження напруженості в суспільстві, зменшення факторів, які сприяють ескалації насильства і забезпечення прав і свобод людини.

"Проектом передбачено рекомендувати Кабінету міністрів України ліквідувати спеціальний підрозділ «Беркут» МВС України, скасувати останні зміни в нормативно-правову базу щодо регулювання застосування спеціальних засобів, заборонити правоохоронним застосування вогнепальної та іншої стрілецької зброї під час забезпечення громадського порядку на мирних заходах, демонстраціях, мітингах тощо", - йдеться в пояснювальній записці.

Раніше сьогодні у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про забезпечення реалізації повноважень Верховної Ради України при визначенні структури Міністерства внутрішніх справ України».

Текст проекту закону (№4016), автором якого є народний депутат від «Удару» Микола Паламарчук, розміщений на офіційному сайті парламенту.

Зокрема, документом пропонується заборонити утворення спецпідрозділів міліції без рішення парламенту.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ