Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Регіонали та сателіти не дозволили Тернопільській облраді ухвалити антипрезидентські заяви

4 січня Партією регіонів та її сателітами було зірвано бюджетну сесію Тернопільської обласної ради. Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

31 депутат обласної ради не підтримав перелік сесійних питань «в цілому», хоча перед тим голосували за цей документ «за основу».

«Вузькопартійні інтереси членів трьох фракцій - «Партії Регіонів», «Єдиного Центру» та «Блоку Литвина» - переважили питання головного економічного документу, за яким мала б жити область.

Каменем спотикання» стали питання - «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні», а також «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Посольства Російської Федерації в Україні з приводу обмеження культурних там національних прав українців у Російській Федерації».

Депутати від партії влади з незрозумілих причин вирішили не дозволити навіть розглянути ці звернення, хоча свою позицію до цих звернень вони могли б висловити під час обговорення та голосування.

Таким чином порядок денний 38 сесії обласної ради був у прямому розумінні «провалений» тридцятьма депутатами («ПР» - 13, «ЄЦ» - 12, , «БЛ» - 4). А отже сесія працювати не могла. Тому голова обласної ради Олексій Кайда змушений був закрити сесію», – зазначено у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ