Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рекомендації МЗС громадянам України у зв'язку з терактами у Франції

У зв’язку зі скоєнням 13 листопада 2015 р. терористичних актів у Парижі та його околицях громадянам України рекомендується утриматися від поїздок до Парижа та регіону Іль-де-Франс. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

З огляду на терористичні акти вищим державним керівництвом Французької Республіки запроваджено надзвичайний стан на всій території континентальної Франції та острові Корсика. Режим надзвичайного стану передбачає запровадження повного прикордонного та митного контролю на всіх кордонах Франції; заборону на переміщення осіб та транспортних засобів у визначених місцях; встановлення захисних зон чи зон безпеки, перебування у яких регламентовано, або повністю заборонено; закриття розважальних, культурно-просвітницьких та інших закладів масового скупчення людей, а також заборону проведення масових зібрань.

Крім того, у Паризькому регіоні запроваджено посилені заходи безпеки: надано дозвіл проводити адміністративні обшуки у будь-яких помешканнях; мобілізовано всі сили правопорядку та підрозділи збройних сил; тимчасово припинено будь-які розважальні заходи, зачинено місця масового скупчення людей (конференц-зали, навчальні, спортивні заклади, бібліотеки тощо). Можливі обмеження у функціонуванні метро та наземних видів транспорту в районах, які постраждали від терористичних актів (особливо – 10 та 11 округи Парижу).

У зв’язку з зазначеним МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у Франції, виявляти підвищену увагу і обережність, уникати місць масового зібрання людей, враховувати рекомендації сил безпеки та місцевих влад.

У разі, якщо громадяни опинилися у місці, де скоєно терористичний акт, закликаємо не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та покинути приміщення, уникати натовпу, шукати захисту у правоохоронців та сил безпеки, укриття у безпечних приміщеннях, а також прагнути невідкладно повідомити про себе поліцію або Посольство.

Перебуваючи у містах, враховувати, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, старатися не пересуватися поодинці, якщо планується відвідати захід – попередньо уточнити, чи він відбудеться, а також які лінії громадського транспорту будуть закриті.

У зв’язку із запровадженням надзвичайного стану бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, повідомити мету вашого перебування та місце проживання у Франції; виконувати всі вказівки та демонструвати готовність до співпраці з правоохоронцями.

У будь-якому випадку, громадянам, які перебувають у Франції, рекомендується повідомити рідним про себе.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це на "гарячу лінію" Посольства України у Франції (+33 1 43 06 07 37.), або МЗС (+38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ