Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставратори відновили історичні двері будинку на вулиці Захарієвича

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/4
В історичному центрі Львова на одну відновлену історичну браму стало більше. Реставратори відновили дерев’яні двері будинку на вул. Захарієвича, 2. Про це повідомили 12 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Відновили двері в рамках міської програми співфінансування, яку координує ЛКП "Бюро спадщини" управління охорони історичного середовища. 

ʺЦе дубові двері, які були в дуже знищеному стані. Вони були не лише погано закріплені, а взагалі не відчинялися. Крім того, раніше зазнали невдалого ремонту: хтось використав ДСП плиту. Також автентичні грати та ручка були втрачені. Натомість були виготовлені нові за нашим ескізним проєктом на основі наявних аналогівʺ, – розповів реставратор Андрій Пулик.

За його словами, у брамі було замінено до 30% деревини. Відновлення брами тривало упродовж місяця.

ʺТам над порогом є цокольні дощечки, щоб їх вберегти від механічних пошкоджень, ми на них поставили латунні накладки. Також поріг накрили латунною накладкою. Також довелося замінити шпінгалетиʺ, – додав фахівець.

ʺЗагальна вартість робіт становила 56 680 грн. З них місто оплатило 70%, відтак мешканці додали майже 17 000 грн свого внескуʺ, – зазначив Павло Богайчик, директор ЛКП ʺБюро спадщиниʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ