Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставратори відновили історичну браму на вулиці Пекарській

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/5
У Личаківському районі Бюро спадщини допомогло відновити ще одну історичну браму. Цього разу вдалося відреставрувати дерев’яні двері у будинку на вулиці Пекарській, 42.

Реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища.

Раніше ця брама була дуже знищена. На ній бракувало багатьох деталей та декоративних елементів.

"Це дубова брама. Через те, що вона була дуже знищена, довелося замінити орієнтовно 50% деревини. У сусідніх будинках ідентичні двері, тож за цими зразками вдалося успішно повернути її первісний вигляд та оздоблення. Власне, з них ми робили копії декоративних елементів, яких не вистачало", - розповів реставратор Остап Лишак.

Крім того, в цій брамі на вулиці Пекарській, 42 реставратори відновили втрачені раніше віконця на завісах, які відчиняються з боку під’їзду. Такі віконця колись робили для того, щоб зручно було мити скло.

"Загальна вартість реставраційних робіт становила 50 тис. грн. Із цієї суми вклад мешканців - 15 тис. грн», - розповів директор ЛКП "Бюро спадщини" Павло Богайчик.

Нагадаємо, з 2018 року у Львові місто фінансує Програму співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Програма передбачає, що 70% вартості робіт оплачує міська рада, а 30% – мешканці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ