Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставратори відновили історичну браму на вулиці Шота Руставелі

У Львові в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища, відреставрували історичну металеву браму у будинку на вулиці Шота Руставелі, 8.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Цікаво, що на брамі зберігся оригінальний латунний номер із назвою вулиці. Проте бракувало мідних вставок біля ручок та посередині виробу. Довелося частково відновлювати й завіси та вставити скло.

«Найбільше пошкоджена була нижня частина дверей - її ми замінили повністю. А ще відремонтували раму. Бракувало також багато оздоблювальних металевих елементів, зокрема, листків оздоблення. Їх ми виковували за зразком тих, що збереглися на брамі», - розповів реставратор Юрій Миколаїшин.

Крім того, для брами на вулиці Шота Руставелі, 8 реставратори повністю відновили автентичний синій колір, який приховала чорна фарба, якою його раніше зафарбували. Оригінальний відтінок визначили завдяки зондуванню фарб.

Відновлювали цю браму приблизно три місяці.

«Загальна вартість реставраційних робіт становила 77 728 грн. Із цієї суми вклад мешканців становив 23318 грн», - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ