Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Результати голосування за проекти Громадського бюджету Львова

У Львові впродовж 1-15 листопада тривало голосування за проекти Громадського бюджету, які будуть реалізовані у 2018 році. Проголосувало 72 061 львів’ян, які віддали 109 389 голосів за великі та малі проекти. Про це сьогодні розповіли у Львівській міській раді.
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/4

Як зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, львів’яни показали себе під час голосування як найактивніші в Україні. «Якщо порівнювати кількість активних громадян у нашому місті з минулорічними показниками, то цифра виросла у 3,5 рази. ».

За словами начальника управління «Секретаріату ради» Юрія Лукашевського, найбільше проектів перемогли з Шевченківського району. «Зокрема, два великі проекти. Наприклад, спортивний   майданчик у СЗШ№97 та операційна в лікарні на Орлика».

Згідно з результатами голосування була сформована трійка лідерів серед великих проектів. Перше місце посіла ідея під номер 277 – «Благоустрій подвір’я шкіл на куті вул. В. Чорновола та вул. Замарстинівської». Цей проект зацікавив 3576 осіб. На три голоси менше  набрала ідея №299 ­– «Найкраща операційна для найменших пацієнтів дитячої лікарні». Цей проект планують реалізувати в лікарні на вул. П. Орлика. Третє місце посіла пропозиція №294 – «Футбольний стадіон на території спортивного комплексу СЗШ№97». Цей проект набрав 3069 голосів.

1/3

Якщо говорити про загальну статистику голосування за категоріями, то перевагу мають освітні проекти. Ця сфера набрала загалом понад 35 тис голосів, що становить 32%. Наступні це пропозиції, які стосувались спорту. Львів’яни за спортивні проекти віддали майже 20 тис. голосів (18%). Також до трійки увійшли проекти категорії «Комунальне господарство». Їм надало перевагу близько 12 тис. виборців.

Щодо малих проектів, то у кожному з шести районі Львова планується визначити орієнтовно 4-6 проектів-переможців. Кінцеві результати будуть визначені під час спільного засідання комісії законності, свободи слова та депутатської діяльності ЛМР з комісією фінансів та планування бюджету ЛМР.

Голова останньої з них Вікторія Довжик розповіла, що на 2018 рік Львівська міська рада скоротить розмір витрат на Громадський бюджет міста. Зокрема, вона зазначила: «Розмір Громадського бюджету, який ми очікуємо на наступний рік, буде дещо менший, аніж на 2017 рік». А також додала таке: «У положеннях про громадський бюджет зазначено, що розмір витрат на нього має становити не менше 1% від бюджету того року, коли проходить голосування. Тобто понад 20 млн грн має бути виділено на реалізація проектів, за які голосували впродовж 1-15 листопада 2017 року», – розповіла Вікторія Довжик.

Львівська міська рада скоротить розмір витрат на Громадський бюджет

Тож наразі залишилось ще два етапи. Перший – виявлення переможців до 29.12.2107 року (перемогти можуть декілька проектів, якщо кошти на їх реалізацію меншу Бюджету участі). І другий – власне сама реалізація. Тобто у 2018 році місто в особі міської ради Львова  починає втілювати ідеї.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ