Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Результати голосування за Раду громадського контролю при НАБУ-2017

Як повідомили в прес-службі НАБУ, 31 травня відбулося Інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України. Список із 15 переможців 6 червня опубліковано на офіційному сайті НАБУ.

Нагадуємо, що для проведення інтернет-голосування НАБУ використало програмне забезпечення з відкритим кодом, що дозволило користувачам слідкувати за процесом голосування в режимі реального часу. Протокол голосування, що містив закодовані дані щодо дій кожного користувача, був доступний публічно впродовж всього часу волевиявлення. А відразу після його завершення частина даних по кожному користувачу була розкодована, що дозволило всім кандидатам визначити та проаналізувати статистичні результати голосування ще до моменту їх офіційного оприлюднення.

Крім того, впродовж усього часу незалежний спостерігач – ГО «Електронна демократія» – здійснював моніторинг за процесом інтернет-голосування. За його результатами фактів, які б свідчили про штучне завищення кількості голосів щодо 15 осіб, які здобули найбільшу підтримку серед виборців, незалежним спостерігачем не виявлено.

Сайт НАБУ під час голосування працював у штатному режимі. Не зафіксовано жодної помилки (відмови) з вини сервера системи голосування. Причини збоїв у відправці смс-повідомлень із кодом підтвердження провайдером телекомунікаційних послуг, які спостерігалися під час голосування, встановлюються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ