Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ змінює термінологію навколо Криму для уникнення відповідальності - заступник міністра

Російська Федерація намагається підмінити в міжнародному дискурсі поняття окупації щодо території Криму на поняття анексії, з метою ухилення від відповідальності за порушення норм міжнародного права.
Ігор Яременко

Про це під час конференції "Щодо проблемних питань постачання води та використання водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації" заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

«На жаль, сьогодні навіть в Україні ми стикаємося з некоректним використанням термінології щодо Автономної республіки Крим та міста Севастополь і дуже часто чуємо, що ці території є анексованими. Користуючись нагодою, я хочу попросити звернути на це увагу і підкреслити, що тимчасово окупована територія Автономної республіки Крим не є анексованою і саме Російська Федерація домагається того, щоб ми почали звикати до цього і використовували термін «анексована територія». Це так, тому що, якщо ми будемо говорити, що кримський півострів анексований, це означає, що це територія Росії і означає зміну суверенітету над цією територією і те, що Російська Федерація не несе ніяких обов'язків за цю територію, як за тимчасово окуповану», - заявив він.

«Таким чином громадяни України на цій території позбавляються своїх прав як громадяни України, які підпадають під захист в рамках міжнародного гуманітарного права. Наприклад, про що я говорю на практиці, - питання призову до лав збройних сил країни-окупанта, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом, це те, що сьогодні відбувається і є злочином, за який Російська Федерація буде в майбутньому нести відповідальність. Це лише один маленький приклад (...)», - вважає чиновник.

«Тому, я звертаюся до всіх громадян з проханням про використання правильної термінології - тимчасово окупована територія Автономної республіки Крим і міста Севастополя, або ж, можна говорити - «спроба анексії», - підсумував Ігор Яременко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ