Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рік Ради: КВУ назвав головних прогульників

Комітет виборців України проаналізував відвідування парламентськими фракціями пленарних засідань Верховної Ради у перший рік роботи (29 серпня 2019 – 29 серпня 2020 р.). Про це повідомили у прес-службі КВУ.

За даними КВУ найвищі показники відвідування у депутатів фракції ʺСлуга Народуʺ та ʺЄвропейської солідарностіʺ. В середньому пленарні засідання відвідували 78% депутатів монобільшості та 75% депутатів ЄС.

Дещо нижчі показники в депутатів ʺГолосуʺ. В середньому на засіданнях були зареєстровані 72% депутатів фракції.
Нижчі показники в народних депутатів ʺОпозиційної платформи За життяʺ та ВО ʺБатьківщинаʺ. В середньому пленарні засідання відвідували 62% депутатів ОПЗЖ та 61% депутатів ʺБатьківщиниʺ.

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що ʺіснує широко розрекламована теза про те, що депутати цього скликання частіше відвідують пленарні засідання, аніж їх попередники. Однак цифри вказують, що така оцінка не завжди відповідає дійсності. До прикладу, за перший рік роботи ВР IX скликання жодна фракція не має показників відвідуваності вище 80%. Тоді як у ВР VIII скликання відразу кілька фракцій демонстрували такі результати. Так, у 2017 році за даними КВУ середні показники відвідування були такими: Народний Фронт – 84%, БПП – 83%, Радикальна партія Олега Ляшка – 80%, що є вищим показниками, аніж у депутатів монобільшості та інших фракцій Радиʺ.

Всього у перший рік роботи Верховної Ради IX скликання було проведено 117 пленарних засідань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ