Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рік захисту духовного світу дитини має на меті активізувати зусилля всіх структур УГКЦ для утвердження та плекання духовного світу дитини – сестра Луїза Цюпа

Основною метою проведення Року захисту духовного світу дитини є активізація та об’єднання зусиль всіх структур УГКЦ для утвердження та плекання духовного світу дитини. Про це сьогодні, 20 березня, під час прес-конференції повідомила голова оргкомітету з відзначення Року захисту духовного світу дитини в УГКЦ сестра Луїза Цюпа.
Для досягнення мети оргкомітет пропонує зосередити увагу на родинах і парафіях, зокрема звернути увагу на молитву в родинах та катехетичних школах для глибшого усвідомлення батьками, педагогами обов’язку дбати про християнське виховання дітей на всіх етапах їх розвитку. На єпархіальних рівнях рекомендується провести конференції на тему „Християнське виховання дітей та молоді” в рамках проведення Року захисту духовного світу дитини.
Також планується 14 травня цього року до Дня хворого планують започаткувати відвідини дитячих лікарень, впровадити молитву за хворих. В період від 28 травня по 4 червня планується провести Тиждень дитини в парафії, в який включити конкурс малюнку „Моя Україна – Божа родина”, конкурс пісні „Пісня—сестра”, конкурс літературної творчості „Моє серце промовляє до батьків” та літургії і урочисте завершення.
У червні-серпні цього року парафії планують організувати літню катехізацію, табори. Спеціальний наголос робиться на 16 липня, коли відбудеться всеукраїнська проща родин до Зарваниці з окремою програмою, яка б наголошувала на захисті духовного світу дитини. 8-14 вересня планується проведення на деканальних рівнях відбіркових турів до конкурсів пісні, малюнку та поезії. В листопаді-грудні для підлітків відбудеться олімпіада на тему „Христос – наш спаситель”.
8-9 березня 2006 року під час Двадцять дев’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької митрополії УГКЦ була заслухана та за тверджена програма заходів УГКЦ з нагоди відзначення Року захисту духовного світу дитини на парафіяльному,єпархіальному та міжєпархіальному рівнях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ