Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення Львівської облради не містить заклику до демонтажу пам’ятників воїнам Радянської армії, – Генконсул Росії у Львові

Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв схвалив рішення депутатів Стрийської міської ради, які не підтримали звернення депутатів облради від ВО «Свобода» про демонтаж пам’ятника Воїну-визволителю на центральному майдані Стрия. Про це Євген Гузєєв повідомив у коментарі Гал-info у відповідь на запитання щодо оцінки ситуації довкола цього пам’ятника.
«Цей пам’ятник – і росіянам, і українцям, і білорусам, які загинули, воюючи з фашизмом. З Львівської області до лав Червоної армії було призвано 110 тисяч осіб. 55 тисяч з них загинули, захищаючи свою землю. Це і їм пам’ятник також», – зазначив генконсул

Євген Гузєєв позитивно оцінив і рішення Львівської обласної ради "Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні", назвавши його розумним і виваженим. «Це рішення не містить заклику до демонтажу пам’ятників воїнам Радянської армії, які воювали з фашизмом», – наголосив він. Втім, саме рішення консул коментувати не став, стверджуючи, що це внутрішні справи України.

Нагадаємо, 9 квітня Львівська обласна рада підтримала запит-звернення депутата від ВО «Свобода» Олега Панькевича до міського голови Стрия та депутатів Стрийської міської ради з вимогою ухвалити рішення про демонтаж пам’ятника Воїну-визволителю, яке представники фракції оприлюднили 2 квітня.

8 квітня під час засідання ХХІІ сесії V демократичного скликання Стрийської міської ради депутати відхили питання про демонтаж пам’ятника Воїну-визволителю. За проголосували лише 10 із присутніх 44 депутатів.

10 квітня Львівська обласна рада ухвалила рішення " Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ