Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Рівень імунітету від коронавірусу в Україні зараз не перевищує 20%

В Україні проводиться дослідження імунітету до коронавірусної хвороби на вибірці із 10 тисяч осіб.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це під час брифінгу "Прогнози та аналіз ситуації з поширення COVID-19 в Україні. Хід кампанії з вакцинації" повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.ик міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, інформує Укрінформ.

"Сероепідеміологічне дослідження проводиться в Україні за ініціативою апарату Ради національної безпеки та оборони. Дизайн цього дослідження розроблений провідними установами Академії наук України й Академії медичних наук України. До вибірки буде залучено 10 тис. громадян України", - сказав він.

За словами урядовця, це дослідження матиме одночасно дві складові: соціологічну та епідеміологічну, що дозволить поширити отримані результати на всю територію країни.

"Станом на кінець 2020 року ми бачимо, що рівень імунітету не більший за 10%. Тому говорити зараз про якусь глобальну тенденцію до того, що рівень імунітету вже великий, якщо ми говоримо про природний імунітет через перехворівання, то його немає. Зараз цей рівень є доволі низьким і далеким від колективного імунітету", - прокоментував керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

Він повідомив, що, за розрахунками Київської школи економіки, рівень імунітету від коронавірусу в Україні на сьогодні не перевищує 20%. Моделювання, яке використовувалося для розрахунків, враховувало, що наразі коронавірусною інфекцією вже перехворіло 13-20% українців.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про початок третьої хвилі COVID-19 в Україні й не виключає можливості чергового локдауну, однак обіцяє максимально керувати ситуацією інструментами адаптивного карантину.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ