Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Різдво у Львові: концерти, ярмарки та спільна коляда

Інформаційна агенція Гал-Інфо підготувала список подій, які можна відвідати на Різдво у Львові та де зарядитись святковим настроєм, смачно поїсти та заспівати різдвяні пісні.
Фото: Victor Perlov

Різдвяно-новорічний ярмарок біля озера

Ярмарок біля озера - тепле і затишне свято з сучасною святковою атмосферою. Подія відбудеться 25 грудня на вул. Стрийська, 200а,  з 16:00 по 21:30.

Пригощати смачними стравами та сезонними напоями будуть П'яна вишня, Milk pub, Cocktail Chronicles Bar та Реберня. Також, для малечі видавництво Старого Лева планує влаштувати цікаві майстер-класи та всіх бажаючих запрошують колядувати разом з вертепом біля святкової ватри. 

Різдвяний концерт гурту “Скай” 

Концерти гурту “Скай” відбудуться  25 грудня у Львівській Опері о 16:00 та 19:00. Гурт вперше виступить з унікальною святковою програмою, яка відбувається тільки на концерті у Львові. 

Будуть звучати найвідоміші колядки, різдвяні та новорічні пісні, а також найвідоміші хіти гурту. Святкова атмосфера, не залишить байдужим жодного.

Колядуємо разом біля Ватри 

26 грудня о 18:00 біля пам'ятника королю Данилу відбудеться вертеп “Дорога Різдва”, в якому братимуть участь актори Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва. 

З 26 грудня по 7 січня у Львові розставлять ватри у визначних місцях, де збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру. Також, запрошують львів'ян та гостей міста до спільного колядування. 

Ідея дійства - зберегти традиції та разом заспівати колядки  з різних частин України. Зазначимо, що збірник колядок роздаватимуть в друкованому вигляді безкоштовно, а також можна звантажити онлайн версію збірника.

Українська пісня

Подія відбудеться !FESTrepublic на вул. Старознесенська, 24-26 з 25 по 26 грудня о 15:00.

На глядачів чекатиме тепла атмосфера Різдва, яка передавалась  з покоління в покоління. На території простору відбудеться: концерт за участю українських артистів, виступи вертепів та пригощання  різдвяними стравами. 

Також, планують влаштувати майстер-класи з виготовлення ялинкових іграшок власними руками та всі бажаючі матимуть змогу відправити листівку привітання в будь-яке місто, для своїх рідних. 

Частину зібраних коштів буде передано для сімей переселенців, які постраждали під час війни.

Різдвяна ялинка 

Також, можна просто зустрітись з друзями біля зеленої красуні, яка прикрашає кожне Різдво в самому серці Львова навпроти Львівської національної Опери. Часто саме на цьому місці грають вуличні музиканти.

Цьогорічна головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Зазначимо, ялинка не світиться весь час, як було до повномасштабного вторгнення росії в Україну, а лише з 17:00 по 22:00. Також, святкове дерево має незвичайну “прикрасу” на верхівці - протитанковий їжак, що символізує час, який переживають зараз українці. 

Нагадаємо, різдвяний ярмарок на проспекті Свободи не буде працювати цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ