Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Національний театр імені Марії Заньковецької запрошує глядачів на новий різдвяний концерт

Національний театр імені Марії Заньковецької запрошує глядачів на новий різдвяний концерт «Якось на Святвечір»

Впродовж грудня Національний театр імені Марії Заньковецької презентуватиме нову концертну програму «Якось на Святвечір». На глядачів чекає виконання колядок наживо у супроводі оркестру, оригінальна світлова сценографія та прониклива історія про добро й віру в диво. Прем’єра концерту відбудеться 9, 17, 24 та 29 грудня. 

У концерті «Якось на Святвечір» братиме участь майже увесь творчий колектив театру: актори колядуватимуть разом із глядачами у супроводі оркестру. Впродовж вистави виконуватимуться автентичні українські колядки та щедрівки, як і добре відомі з дитинства – «Щедрик», «Тиха ніч», «Бог ся рождає», так й давні коляди «Ой, як же було із прежди віка», «Ай, в бору, бору шумить та гуде» тощо. Аранжування для оркестру театру здійснив львівський композитор Остап Мануляк. Диригент – народний артист України Богдан Мочурад, хормейстерка – Оксана Явдошин, хореограф – Денис Григорук. 

Сюжет концерту (авторка сценарію – Наталія Боймук) розповідає історію дівчинки, вихованиці дитячого будинку Олесі, яка не втрачає віру у диво, тож на Святвечір здійснюється її найбільша мрія – мати власну сім’ю. Режисер дійства Богдан Ревкевич розповідає, що дія розгортається у святковому середмісті Львова: «Львів та його вулички перетворяться на казковий вертеп, де лунає дзвінка коляда, де здійснюються бажання та панує особлива різдвяна містерія. Саме у Святвечір ми збираємося у колі родини, прагнемо стати кращими, намагаємося допомогти тим, що потребують допомоги, адже добро робить людей сильнішими та щасливішими».

Сценографію різдвяного концерту створила головна художниця театру Юлія Заулична, використавши традиційну прикрасу оселі – павука, які будуть освітлювати сцену. Дизайнерка афіші Марія Білінська створила вітальну листівку, яку кожен зможе взяти напам’ять та подарувати близьким. 

Квитки на прем’єру: https://lviv.kontramarka.ua/uk/rizdvanij-koncert-akos-na-svatvecir-87184.html

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ