Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Різновиди та призначення електроінструментів

Електричні інструменти є одними з найрозповсюдженіших та найуживаніших не лише серед професіоналів, а й звичайних людей.

За їх допомогою різні роботи виконуються набагато швидше та з мінімальними силовими затратами. Про те, який існує електроінструмент і для чого він призначений, розповімо в цій статті.

Класифікація електроінструментів

Найголовніша різниця між всіма видами електроінструментів – в їх призначенні. Згідно з цією ознакою розрізняють:

  • прилади для створення отворів, різьби, виконання заглиблень – перфоратор, дриль, шурупокрут, різьборіз, відбійний молоток та інші;
  • інструмент для обробки деревини – пилки, лобзики, рубанки, болгарки, фрезери;
  • для шліфування та полірування – шліфувальні машинки, напилок, штроборізи;
  • супутнє обладнання – нагрівачі повітря, паяльники, клейові пістолети, електричні степлери.

В домашніх умовах найбільшою популярністю користується дриль. За допомогою різних свердел дриль допомагає робити отвори в різних будівельних матеріалах. Завдяки спеціальним насадкам дриль можна використовувати в якості будівельного міксера. Процес закручування шурупів допомагає полегшити шурупокрут Його також використовують в побутових умовах для виконання безлічі завдань.

Ще одним популярним інструментом є кутова шліфувальна машина. Болгарку використовують для розрізання металевих, бетонних, пластикових, кам’яних, дерев’яних та інших конструкцій. Для нарізання різних матеріалів також застосовуються пилки різних типів. Найпопулярніші з них – циркулярні, торцювальні, настільні та алмазні.

Як вибрати надійний електроінструмент

Окремо виділяють професійні моделі електроінструменту, призначені для регулярного тривалого використання. Вони більш довговічні, здатні працювати в умовах великих навантажень протягом всього робочого дня. Професійний інструмент має більшу вартість, оскільки його складові надійні та витривалі.

Побутовий електроінструмент коштує значно дешевше, буде довговічним, якщо працювати з ним час від часу. Навіть вибираючи побутові електричні інструменти, віддавайте перевагу надійним виробникам, адже низькоякісні прилади можуть вийти з ладу значно раніше, ніж ви розраховуєте.

Інтернет-магазин АРС пропонує багато різноманітного електроінструменту для різних потреб. Також з доставкою по Україні ви можете замовити розхідні матеріали та комплектуючі для свого електрообладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ