Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РНБО ввела нові санкції: деталі

ада національної безпеки та оборони України вводить санкції проти народного депутата Андрія Деркача та подружжя Шаріїв — Анатолія та Ольги й Ігоря Гужви.
Данілов Олексій Мячеславович. Фото: УНІАН

Про це під час брифінгу заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зокрема, він зазначив:

“Сьогодні рішенням РНБО введено санкції відносно народного депутата Деркача та певного кола осіб, які були під санкціями США. Ми запропонували санкції відносно пана Ігоря Гужви, до безпосередньо афільованих з ним юридичних осіб. В даному списку ще дві особи, які безпосередньо афільовані з Ігорем Анатольовичем і займаються протиправною діяльністю на території України”, — сказав Данілов.

За його словами, у цьому списку також Ольга Шарій і Анатолій Шарій.

Данілов уточнив, що ТОВ “Ласмак” внесено до списку санкцій. Другим бенефіціаром цієї компанії вказана Анна Солнцева, проти якої також запропоновано ввести обмеження.

Окрім того, санкції запровадили проти ТОВ “Маджері”, яке пов’язано із “Ласмак” та ТОВ “Смарт медіа мережа”.

РНБО ввела санкції також проти 12 юросіб, серед яких місцеві телеканали з Криму і Севастополя, інформагентства та Інтернет-видання. Вони ведуть інформаційну війну проти України і є активними учасниками гібридної агресії.

Крім того, санкції застосували відносно шести фізосіб і однієї юридичної особи - слідчого ізолятора №1 по Криму і Севастополю, причетних до порушень основних прав і свобод громадян на тимчасово окупованих територіях.

На засіданні РНБО (Ради національної безпеки і оборони) прийняли протокольне рішення, пов'язане з ситуацією з авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України".

Кабінету міністрів доручили протягом місяця вжити заходів щодо гарантування безперебійної роботи авіаційної галузі шляхом затвердження плану дій з мінімізації:

  • ризиків, пов'язаних з ростом дебіторської заборгованості ДП "Обслуговування повітряного руху України" і ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" внаслідок невиконання МАУ зобов'язань перед зазначеними підприємствами;
  • загрози невиконання Державною авіаційною службою України комплексних заходів забезпечення польотів в результаті несплати МАУ державних зборів;
  • загрози раптового припинення зовнішнього і внутрішнього сполучення найбільшим авіаперевізником України в результаті його незадовільного фінансового стану.

"На це Кабінету міністрів відводиться рівно місяць, щоб ми з вами були впевнені, що тієї ситуації, яка свого часу була з "Аеросвітом", щоб вона жодним чином не повторилася", - додав Данілов.

На засіданні прийняли зокрема рішення відновити зруйновану садибу XIX століття титулярного радника Олександра Барбана в Києві та перевірити законність її знесення.

На питання про відставку відставку голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка Данілов відповів:

"У нас немає таких повноважень, це повноваження Кабміну".


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ