Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робоча група з протидії корупції хоче звернутися до Президента, розповівши, хто не хоче протидіяти корупції на Львівщині

Співпраця громадського сектору та ЗМІ з правоохоронцями Львівщини у боротьбі з корупцією є неефективною. Про це сьогодні під час засідання прес-клубу заявили члени оперативної робочої групи з питань протидії корупції, члени Громадського форуму Львова Олег Мацех та Теодор Дяків.

Як розповів Олег Мацех, група була створена на виконання указів Президента і за ініціативою СБУ. Відтак, з боку громадських організацій за перші місяці функціонування групи надійшло 13 ініціатив, зокрема, щодо будівництва у парку «Знесіння», щодо незаконних перевірок підприємців, щодо законності отримання плати за розташування вивісок, щодо діяльності евакуаторів у Львові, щодо прав власності на допоміжні приміщення (горища, мансарди), щодо знесення будинку на вулиці Ярославенка, щодо перевірки прокуратурою ЛА «Піраміда», щодо проведення конкурсу для визначення інвестора до Євро-2012 і визначення переможцем фірми «Альпіна».

Відтак, за словами Дяківа, правоохоронні органи частково (на 30-40 відсотків) усунули порушення, але після цього перестали приходити на засідання групи. Зокрема, близько місяця тому перестала приходити прокуратура, таким чином відмовляючись виконувати доручення Президента. Натомість, звідти надійшов лист, в якому йшлося про те, що прокуратурою вивчено роботу групи, і в подальшому прокуратура буде здійснювати контроль за роботою групи.

Сумлінно, за словами Мацеха і Дяківа, продовжують відвідувати засідання представники СБУ.

Водночас, за результатами здійсненої групою роботи члени Громадського форуму протягом двох днів планують надіслати Президенту України Віктору Ющенку лист, в якому повідомлять про те, що відбувається у робочій групі, а також назвуть імена офіцерів, зокрема, полковників Іллюшина, Телицю та Логіна як таких, що давали неправдиву інформацію на засіданні групи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ