Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родина загиблого в Харкові патрульного отримає 1,3 мільйона гривень, – Геращенко

Родині загиблого під час стрілянини в Харкові патрульного поліцейського виплатять 1 321 500 гривень, повідомив народний депутат від «Народного фронту», член колегії МВС Антон Геращенко, - Радіо Свобода.

«Стільки передбачено законом в разі загибелі поліцейського, вірному своїй присязі. Але ці гроші не повернуть півторарічній донці її батька», – розповів Геращенко.

Стрілянина сталася в ніч на 20 серпня. Невідомий відкрив вогонь у центрі Харкова та поранив охоронця будівлі міської рани – зараз він перебуває в лікарні у важкому стані. На місце прибули патрульні поліцейські, нападник поранив одного з них. Поліцейські застосували зброю, стрілець загинув на місці.

Поранений патрульний помер у лікарні. Як повідомили в поліції, загиблий – 29-річний поліцейський Дмитро Кірієнко. Він служив у новій патрульній поліції Харкова з першого дня її створення. Останнім часом Дмитро Кірієнко був тимчасовим виконувачем обов’язків заступника командира роти. У нього в підпорядкуванні було близько 30 осіб.

Поліція встановлює особу нападника. Попередньо встановлено, що нападник був нетверезим – у його крові знайдено понад 2 проміле алкоголю. Він був озброєний двома стартовими пістолетами, що були перероблені під бойові з можливістю використання глушника. Патрони, якими він користувався, були зроблені кустарним способом.

Правоохоронці розглядають кілька версій того, що відбулося: вбивство з хуліганських спонукань, убивство з особистої неприязні до міськради, до її керівництва або до охоронної структури та вбивство з бажання привернути увагу до своєї персони.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ