Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

росія готова обійти ліміт цін на нафту G7

Росія може отримати доступ до достатньої кількості танкерів, щоб доставити більшу частину своєї нафти за межі нового обмеження цін G7.

Фото: Depositphotos

Про це заявили Reuters з посиланням на офіційних представників США, підкресливши обмеження найамбітнішого плану, який ще має приборкати москву. 

Країни Великої семи домовилися минулого місяця обмежити продажі російської нафти за вимушено низькою ціною до 5 грудня, але зіткнулися з обуренням головних гравців світової нафтової промисловості, які побоювалися, що цей крок може паралізувати торгівлю в усьому світі.

Місяці дискусій між Сполученими Штатами та цими страховими, торговельними та транспортними компаніями зменшили занепокоєння щодо їхнього впливу санкцій, але всі сторони тепер усвідомлюють, що Росія може значною мірою обійти цей план своїми власними кораблями та послугами.

Прогнози щодо стійкості російської нафтової торгівлі та подробиці дискусій між Вашингтоном і світовою нафтовою індустрією та послугами раніше не публікувалися. Оцінки того, що 80-90% російської нафти продовжуватиме надходити за межі механізму обмеження, не є необґрунтованими, заявив представник Міністерства фінансів США Reuters.

У результаті лише від 1 до 2 мільйонів барелів на день (барелів на добу) російського експорту сирої та нафтопродуктів може бути закрито, якщо країна відмовиться дотримуватися ліміту, сказав чиновник, який відмовився бути названим через чутливість. ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ