Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія не підтримала резолюцію МАГАТЕ в ООН через позицію по українському Криму

РФ не підтримала резолюцію Генеральної Асамблеї ООН у підтримку діяльності Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), оскільки в доповіді ядерні об'єкти окупованого Росією Криму віднесені до України. Про це повідомляє ТАСС.

Разом з Росією при голосуванні утрималися 10 держав, у тому числі Болівія, Венесуела, Зімбабве, Куба, Нікарагуа, Сирія, Судан, Танзанія і Чад. 99 країн підтримали документ, серед них - Білорусь, Казахстан, США та Україна. Ще 84 держави, в тому числі Вірменія, Азербайджан, Сербія, взагалі не відзначилися на табло для голосування.

Пояснюючи рішення утриматися при голосуванні, постійний представник РФ при всесвітній організації Віталій Чуркін зазначив, що в додатку до доповіді МАГАТЕ "міститься не відповідаюче дійсності твердження про те, що Севастополь протягом усього звітного періоду доповіді (2014 рік) нібито входив до складу України".

За словами Чуркіна, Росія не може погодитися ні з якими документами МАГАТЕ, які нібито суперечать "об'єктивній реальності". "Для нас вони юридично і практично нікчемні й не мають змісту", - підкреслив постпред РФ.

У свою чергу, американська делегація побачила в позиції РФ спробу виправдати незаконну анексію Криму в порушення резолюції ГА про територіальну цілісність і суверенітет України. З аналогічною позицією висловився і український постпред Юрій Сергєєв.

Раніше УНІАН повідомляв, що Росія не визнає положення проекту Щорічного звіту Міжнародного агентства з атомної енергії за 2014 рік, в яких Севастополь визнаний українським. Російський представник назвав ці положення звіту "юридично і політично нікчемними" і такими, що "суперечать об'єктивної реальності".

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ