Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія подає позов до англійського суду через "кредит Януковича"

Міністерство фінансів РФ готує позов в англійський суд через невиплату Україною 3 мільярдів кредиту. Про це йдеться у заяві Мінфіну РФ.

"1 січня 2016 року Мінфін Росії повідомляє, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 млрд доларів США в рахунок погашення і обслуговування належних Росії облігацій зовнішніх державних позик протягом пільгового періоду, який закінчився 31 грудня 2015 року", - йдеться в заяві.

Росія вважає, що таким чином, "в даний час Україна перебуває у стані дефолту по цих облігаціях".

Мінфін РФ звернувся до компанії The Law Debenture Corporation plc і "ініціював процедури, необхідні для негайного початку судового розгляду з Україною".

"Відповідний позов буде поданий в англійський суд у відповідності зі встановленими процедурами", - заявили в Мінфіні РФ.

У теж час, Росія нібито має намір "уважно вивчити будь-яку істотну пропозицію від України, а також вважає, що ініціювання судового розгляду не виключає конструктивного діалогу з метою досягнення прийнятного врегулювання заборгованості".

Як відомо, Україна запропонувала РФ реструктуризувати свій борг на умовах, які були запропоновані всім приватним кредиторам.

Глава уряду Арсеній Яценюк також заявляв, що Україна готова до суду з РФ.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ