Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія помститься за збитий бомбардувальник, заморозивши Турецький потік

Проектний газопровід "Турецький потік" підпадає під дію закону про заходи Росії проти Туреччини, повідомив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, - Гал-інфо з посиланням на Дзеркало тижня.

"Цей проект нічим не відрізняється від будь-якого іншого проекту, і точно так же мова йде про наше інвестиційне співробітництво", - повідомив Улюкаєв журналістам.

26 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив обмежити торговельні відносини з Туреччиною після інциденту з російським бомбардувальником Су-24.

Російський прем'єр додав, що будуть заморожені інвестпроекти, які були укладені з турецькими компаніями. "Ці договори, ці інвестпроекти можуть бути заморожені або просто згорнуті... Також пропоную звернути переговори з підготовки угоди про преференційний режим для інвестицій з Туреччиною", - заявив Медведєв на засіданні уряду.

24 листопада турецькі винищувачі ліквідували російський літак Су-24, який залетів в повітряний простір Туреччини після бомбивих ударів на прикордонні райони Сирії. У той же день президент Росії Володимир Путін назвав інцидент "ударом в спину", який завдали "прихильників тероризму" і повідомив, що інцидент призведе до серйозних наслідків для російсько-турецьких відносин.

В грудні 2014 року Росія змушена була відмовитися від будівництва газопроводу "Південний потік" в обхід України. Тоді ж в ході візиту до Туреччини президента Володимира Путіна сторони домовилися про новий газопровід "Турецький потік".

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ