Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія та Іран підписали контракт на постачання С-300

Росія та Іран домовились про постачання Тегерану систем протиповітряної оборони С-300, повідомив генеральний директор корпорації Ростех Сергій Чемезов в ході міжнародного авіаційно-космічного салону Dubai Airshow-2015. При цьому Чемезов не назвав обсяг поставок і терміни.

Як повідомляє РБК, за його словами, Саудівська Аравія, головний опонент Ірану в регіоні, виступила з проханням не постачати озброєння Тегерану.

Коли перша частина контракту буде завершена, Іран відкличе судові претензії, пред'явлені РФ у зв'язку з невиконанням контракту, укладеним в 2007 році, додав він.

Вето на вже узгоджену в 2007 році угоду з Іраном РФ наклала після того, як у червні 2010 року Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, яка ввела проти Ірану збройне ембарго.

Після зриву контракту Тегеран подав у Женевський суд позов проти Москви на $4 млрд для відшкодування збитку.

Як писав раніше «Коммерсант», Москва і Тегеран довгий час не могли домовитися про те, які саме системи ППО постачати в Ісламську Республіку. «Іранцям пропонували різні варіанти, але вони постійно поверталися до С-300» , - заявляло джерело газети.

Угода Ірану з США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією та Німеччиною з приводу обмеження атомної програми Ісламської Республіки було досягнуто в липні. Виконання Іраном плану по обмеженню програми призведе до зняття зі країни санкцій.

Глава Міністерств оборони Ірану Хосейн Дехган раніше повідомив про успішне випробування високоточної балістичної ракети великого радіусу дії.

Державне телебачення Ірану, а також низка інформаційних агентств, вперше опублікували фотографії та відео підземної ракетної бази.

Найбільший німецький банк Deutsche Bank виплатить штраф у розмірі 258 млн доларів за порушення санкцій проти Ірану та Сирії.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ