Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Росія та ОПЕК зможуть узгодити заморожування рівня видобутку нафти і без Ірану, – представник Кувейту

Росія та Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зможуть укласти угоду про заморожування видобутку нафти на досягнутих рівнях, навіть якщо Іран не приєднається до цих планів. Про це Bloomberg повідомив кувейтський представник у нафтовому картелі Наваль аль-Фазайя.

Він зазначив, що на планованій 17 квітня зустрічі в столиці Катару країни-виробники нафти не мають альтернативи заморожуванню видобутку, оскільки ціни зараз занадто низькі. Представник Кувейту додав, що показники можуть бути зафіксовані на рівні лютого і матимуть на меті встановлення нижнього порога цін на нафту.

За даними російських джерел, Росія та ОПЕК, лідером якої є Саудівська Аравія, нині обговорюють деталі: як довго підтримувати узгоджені рівні та як контролювати дотримання домовленостей.

Іран оголосив, що згодний розглянути приєднання до планів Росії та ОПЕК після того, як відновить видобуток до рівня 4 мільйони барелів на день. Такі показники іранські нафтовики мали до запровадження міжнародних економічних санкцій у 2012 році.

На тлі заяв про реальність угоди між Росією та ОПЕК ціна нафти знову зросла. Станом на 9:55 за Києвом 7 квітня барель нафти марки Brent котирується на рівні понад 40 доларів, американський сорт WTI оцінюється на два долари дешевше.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ