Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія заборонила використання слова «Меджліс»

ЗМІ Криму отримали від створеного росіянами на анексованому півострові "Міністерства внутрішньої політики, інформації та зв’язку республіки" листа із рекомендацію щодо слововживання.
Фото - Уніан

Зокрема відомство повідомило про припинення використання слова на позначення представницького органу кримських татар - Меджлісу, пише Громадське радіо з посиланням на севастопольскі ЗМІ.

«Прокуратура Республіки Крим, посилаючись на інформацію Головного управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Республіці Крим та Севастополю, повідомляє, що на території республіки не зареєстровані некомерційні організації з назвою чи частиною назви «Меджліс», а також «Меджліс кримсько-татарського (так в оригіналі - ред.) народу», - йдеться у "офіційній" заяві.

На основі цього листа представники поточної влади на півострові рекомендували ЗМІ не вживати цього слова як найменування «неіснуючої організації».

"Керівником прокуратури" Криму є 35-річна Наталія Поклонська, екс-співробітник української прокуратури. За її ініціативи в’їзд на анексований РФ півострів був заборонений лідерам кримських татар. Раніше самопроголошена влада півострова заявила, що Меджліс фактично не існує як організація через неналежне оформлення.

20 вересня кримські татари та українські активісти почали продуктове блокування Криму.

Громадське

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ