Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росіяни не хочуть відпочивати у Криму

Росіяни вважають відпочинок у Криму некомфортним, тому не планують там свій відпочинок цього літа. Такі підсумки опитування журналістів Радіо Свобода.

«Не хочу їхати в Крим, мені там не подобається, я люблю більш комфортний відпочинок. Сервіс ніякий там, у порівнянні з закордоном будь-яким», – сказав один із співрозмовників.

Під час опитування люди вказувлаи також на високі ціни на послуги готелів, їжу і проблеми з електрикою, водопостачанням, обслуговуванням банківських карт і в цілому «напружену обстановку».

Дехто з опитаних відзначають, що в нинішньому статусі півострів став для них менш привабливим. «Якби все повернулося на круги своя, думаю, було б простіше туди поїхати», – пояснив один з опитаних.

Підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов на початку березня заявив, що в 2016 році на півострові очікують приїзду 6 мільйонів туристів. Він запевнив, що всі об'єкти розміщення республіки отримуватимуть електроенергію без обмежень, і висловив упевненість, що переважна більшість туристів залишаться задоволені кримським сервісом.

Згідно з даними Мінкурортів російського уряду Криму, в 2015 році півострів прийняв більше 4 млн туристів. До анексії Крим приймав до 7 мільйонів відпочивальників на рік.

У Криму з 22 листопада 2015 року діє режим НС у зв'язку з припиненням енергопостачання з материкової частини Украіни. Сьогодні Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та енергомомост з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, відбуваються часті аварії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ