Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росіяни пошкодили магістральну мережу енергосистеми, - Укренерго

Через нічні обстріли рашисти пошкодили енергетичну інфраструктуру в центральних областях України. Через це вводять обмеження споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

"Було пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях. У зв'язку з цим, щоб запобігти перевантаженню мережі сьогодні зранку Диспетчерський центр Укренерго надав операторам розподільчих мереж обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях", — повідомили в Укренерго.

Також зазначили, що надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі.

"Наразі обмеження споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як інфраструктура була пошкоджена обстрілами росіян. Такі заходи дають можливість енергетикам швидше відновити пошкоджені об'єкти і тримати систему збалансованою", — зазначили в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ