Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Війна з Росією

Російська агресія в Донбасі завдала збитків на 13 мільярдів гривень

Військова агресія Росії на сході України завдала збитків майже на 13 мільярдів гривень, повідомив "Главком" із посиланням на офіційну відповідь обласних військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей.

Від військових дій в Донбасі найбільше постраждав приватний житловий фонд.

За даними Луганської ВЦА, станом на 1 жовтня минулого року в області нараховувалось 7627 пошкоджених та зруйнованих об'єктів. Загальна сума збитків становила дев'ять мільярдів гривень. Постраждали 393 житлових будинки, сума збитків - 432,4 мільйони гривень.

При цьому у Станично-Луганському районі пошкоджено 3444 будинків; у Попаснянському – 2244; у Новоайдарівському – 289. У Лисичанську обстрілами зруйновано та пошкоджено 143 будинки, у Рубіжному – 30. 

Також постраждали  25 закладів освіти, 15 об'єктів промисловості, 13 закладів культури і спорту, десять закладів охорони здоров'я.

Суттєвих втрат зазнала дорожня інфраструктура Луганщини: зруйновано 21 автомобільну дорогу державного значення (2,1 мільярд гривень збитків ), 37 місцевих доріг (мільярд гривень збитків) і десять мостів (195,3 мільйона гривень збитків).

За даними Донецької  ВЦА, станом на 1 грудня минулого року в області нараховувалось 7403 пошкоджених та зруйнованих об'єктів. Загальна сума збитків становила чотири мільярди гривень. Тут також найбільше постраждав житловий фонд – 7151 пошкоджений будинок. Крім того, постраждали 27 загальноосвітніх навчальних закладів, 31 заклад торгівлі та 21 заклад охорони здоров'я.

Також на Донеччині пошкоджені 36 об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні рекомендувала уряду запровадити нормативно-правову базу для компенсації за пошкоджене або знищене внаслідок конфлікту в Донбасі майно.

Уряду запропонували розробити національний механізм забезпечення належного, ефективного, негайного та відповідного правового захисту, у тому числі компенсації шкоди для цивільних жертв конфлікту, особливо тих, хто отримав поранення, і для сімей загиблих.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ