Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Російська гібридна війна - це загроза для здоров’я людей - Уляна Супрун

27 вересня Уляна Супрун на Зустрічі високого рівня щодо боротьби проти туберкульозу під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН виголосила промову, у якій заявила, що Росія веде інформаційну війну для підриву довіри людей до вакцинації. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

За її словами пріоритетною на сьогодні є проблема боротьби з туберкульозом, але не менш загрозливою є гібридна війна проти здоров’я. 

"Нещодавно в “American Journal of Public Health” було опубліковано дослідження про російських ботів та тролів, які кілька років поспіль поширювали антивакцинаторські міфи, повідомлення та брехню про вакцини в соціальних мережах, розпалюючи суперечки та підриваючи довіру людей до вакцинації та систем охорони здоров’я. Американські дослідники проаналізували тисячі твітів, опублікованих між 2014 та 2017 роками, та виявили, що значна кількість з тих, де йшлося про вакцинацію, були написані з російських аккаунтів. Проплачені цією державою тролі та боти поширювали дискредитовані антивакцинаторські теорії, наприклад, що вакцини викликають аутизм чи вбивають людей".

Також Уляна Супрун наголосила на тому, що Росія хоче підірвати довіру до західних державних інститутів, зокрема в США та Європі, поширюючи для цього неправдиву інформацію у соціальних медіа.

"Україна зараз відчуває всю повноту гібридної війни Росії на собі, зокрема і в сфері охорони здоров’я. Але хибною є думка, що це проблема тільки України. Російська гібридна війна – це загроза для здоров'я людей. Міжнародна спільнота повинна діяти у відповідь впевнено та рішуче, перш за все визнавши Росію державою-спонсором тероризму та обмеживши її роль в Раді Безпеки ООН", - заявила Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ