Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російське телебачення випадково показало нову секретну зброю країни

У сюжетах низки російських федеральних телеканалів про нараду президента РФ Володимира Путіна, присвячену оборонній тематиці, продемонстрували дані про засекречену систему Статус-6. Цю інформацію підтвердив прес-секретар президента Дмитро Пєсков, передає Інтерфакс.

«Дійсно, там деякі секретні дані потрапили у об'єктив камери, тому вони згодом були видалені. Сподіваємося, що такого більше не повториться», - підтвердив Пєсков.

У віддалених матеріалах Першого каналу і НТВ були показані кадри з даними просистему Статус-6. Кадри з репортажів опубліковані у блозі bmpd.

З кадрів, випливає, що розробником системи є ВАТ ЦКБ МТ Рубін. В якості передбачуваних носіїв системи на кадрах зображені, атомний підводний човен спеціального призначення «Бєлгород» проекту 09852 і атомний підводний човен спеціального призначення «Хабаровськ» проекту 09851, що будуються.

З опису системи випливає, що вона призначається для «ураження важливих об'єктів економіки противника в районі узбережжя і завдавання гарантованої неприйнятної шкоди території країни шляхом створення зон обширного радіоактивного зараження, непридатних для здійснення в цих зонах військової, господарсько-економічної та іншої діяльності протягом тривалого часу».

Громадське

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ