Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські літаки порушили повітряний простір Литви під час навчань "Захід-2017"

Під час російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" два російських військово-транспортні літаки "Іл-76" увечері 16 вересня порушили повітряний простір Литви, - Дзеркало тижня.

У МЗС Литви 18 вересня був викликаний посол РФ в Литві Олександр Удальцов, йому вручили ноту про порушення повітряного простору Литви.

У литовському МЗС повідомили, що інцидент стався, коли з основної частини Росії в Калінінградську область летіли шість російських військово-транспортних літаків "Іл-76".

Два з них відхилилися від плану польоту і в 22:50 23:10 увійшли в повітряний простір Литви над територіальними водами. У ньому російські літаки пробули близько двох хвилин, поки не влетіли в Калінінградську область.

МЗС Литви вырузил російському послу протест і зажадав, щоб відповідальні відомства РФ як можна швидше дали пояснення у зв'язку з цим інцидентом і прийняли необхідні заходи, щоб у майбутньому такі інциденти не повторювалися.

Нагадаємо, що раніше голова Військового комітету НАТО генерал Петро Павло заявив, що спільні масштабні військові навчання Росії і Білорусі "Захід-2017" схожі на підготовку до великої війни.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ