Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські окупанти заборонили жалобні заходи за жертвами геноциду кримських татар

Як і слід було очікувати, російські окупанти в Криму повсюдно заборонили проведення масових траурних заходів в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, що планувалися до проведення 18 травня 2016 року регіональними та місцевими меджлісами, кримськотатарськими громадськими організаціями. Про це на Фейсбук повідомив Рефат Чубаров.

При цьому, російські окупанти в Криму докладають усіх зусиль для того, щоб змусити кримських татар брати участь лише в формальних заходах, що проводяться окупантами та їхніми прислужниками.

У ситуації, що склалася, Меджліс кримськотатарського народу рекомендує всім співвітчизникам за місцями їх проживання в Криму наступне:

- Збір до 11.45 у встановлених за місцем проживання в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу пам'ятних каменів, меморіальних дощок, а також інших місць, пов'язаних або таких, що асоціюються з катастрофою 18 травня 1944 року. Молитва за загиблими та померлими під час депортації й у вигнанні,

- Проведення о 12.00 - 12.01 «Сюкюнет дак'аси» ( «Хвилина мовчання»). Проводиться по всій Україні о 12.00. При цьому, в зазначений час всі українські телевізійні канали та радіостанції передають спеціальний сигнал в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу,

- По завершенні «Сюкюнет дак'аси» ( «Хвилини мовчання») включаються клаксони всіх автомобільних засобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ