Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські силовики проводять обшуки у Криму

У Криму російські силовики проводять обшуки в декількох районах, повідомляють кримськотатарські активісти у Facebook, - передає Крим Реалії.
Обшуки в Криму, 10 червня 2019 року

За повідомленням громадського об'єднання «Кримська солідарність», «слідчі заходи» проводяться в Алушті у Ельдара Кантемирова, в селі Малий Маяк Алуштинського району у Руслана Месутова, в селі Строгонівка Сімферопольського району в Ескендера Сулейманова (рідний брат Руслана Сулейманова, затриманого 27 березня 2019 року). Також повідомляється про обшуки в будинку Різи Омерова за адресою: Білогірськ, вул. Маяковського 9, його батька Енвера Омерова (Білогірськ, Шевченка, 45/1) та в селі Кам'янка Сімферопольського району. Різу Омерова пізніше затримали і вивезли в невідомому напрямку.

За цими даними, після обшуку російські силовики затримали і відвезли до відділу ФСБ Росії в Криму Ескендера Сулейманова.

Пізніше стало відомо, що Ельдара Кантемирова відвезли з Алушти до села Зарічне, за місцем прописки, де також наразі проходить обшук за адресою: с. Зарічне, вул Предгорна 17б, Алуштинський район.

Крім того, повідомляється про проведення обшуку в селі Ізобільне, Алушта, в будинку голови місцевої релігійної громади Ленура Халілова.

Також у селищі Зуя Білогірського району пройшов обшук в будинку Айдера Джеппарова. Наразі його вивезли в невідомому напрямку.

Публічних коментарів російських силовиків з цього приводу немає.Крим.Реалії з'ясовують подробиці події.

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно проходять обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Крим Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ