Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російські ЗМІ навели деталі процедури отримання паспортів мешканцями ОРДЛО

Перша група жителів так званих “Донецької і Луганської народних республік” отримала в п’ятницю паспорти Російської Федерації, оформлені в спрощеному порядку згідно з квітневим указом президента РФ. Російські ЗМІ навели деталі процедури і статистичні цифри, пише УНН з посиланням на агентство ТАСС.

Для цього в Ростовській області були відкриті два спеціалізованих відділення з питань міграції МВС. Один — в Некліновському районі, де почали отримувати паспорти “громадяни” території “так званої” ДНР. Сьогодні їх володарями стануть 34 жителя з території, підконтрольній бойовикам “Донецької народної республіки”. Друге — в Новошахтинську. Тут протягом дня будуть видані перші 30 паспортів жителям території, контрольованої бойовиками “Луганської народної республіки”.

Процедура видачі займає не більше 10 хвилин. Вона включає проходження дактилоскопії і прийняття присяги громадянина РФ. Саме вручення паспортів проходить в урочистій обстановці під гімн Росії.

“Сьогодні для вас знаменний день, ви здобуваєте громадянство РФ і отримуєте документ, що засвідчує особу громадянина великої країни”, — сказав на церемонії в селі Покровське начальник ГУ МВС Росії по Ростовській області генерал-лейтенант поліції Олег Агарков.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ