Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російському депутату сподобалась гостинність львів'ян

Інцидент з томатним соком у Львові депутат Держдуми РФ Сергій Сметанюк вважає непорозумінням. «Звичайно, я не очікував такого прийому, бо львів’яни славляться своєю гостинністю. Однак не збираюся комусь скаржитися чи звертатися до правоохоронців Я приїхав до Львова з однієї метою – віддати шану тим, хто ціною свого життя переміг фашизм», – сказав С. Сметанюк. Нагадаємо, сьогодні, 27 липня, у Львові на російського депутата Сметанюка під час заходу у держустанові вилили пляшку томатного соку на знак зневаги до політики Росії щодо України.

 

«Я думаю, що провокація не вдалася. Адже проблемні питання розв’язуються іншим способом – діалогом і бажанням почути одне одного», – додав депутат Держдуми.

 

Щоправда Сергій Сметанюк завагався, коли журналісти запитали, що він розкаже про Львів по приїзді додому. «Не хочу акцентувати на тому, що сталося, але якщо спитають – доведеться розповісти. Зрештою, судити про всіх львів’ян по кількох з них, – невдячна справа», – зізнався він і пообіцяв знову повернутися до Львова щойно випаде така нагода.

 

Сьогодні, 27 липня, депутат Держдуми С. Сметанюк вперше з офіційним візитом прибув до Львова. Згідно із програмою візиту, він поклав квіти до Вічного вогню на Пагорбі Слави з нагоди 65-річчя звільнення Львова від фашистів. Захід відбувся без пригод – за великої кількості журналістів і двох правоохоронців. Потім на прохання російської сторони мала відбутися зустріч із керівництвом Львівської області. Про формат зустрічі, а саме про те, що це буде круглий стіл за участі представників партій націоналістичного спрямування, російському депутату не було відомо до останнього моменту.

 

Довідка.

Сьогодні у Львові представник "Української партії" облив томатним соком депутата Держдуми Росії Сергія Сметанюка. Акцію було вчинено у Львівській ОДА, де у цей час тривав круглий стіл на тему "65-річчя визволення Львова від нацистських загарбників".

 

"Томатна" акція була здійснена несподівано-блискавично. Нападник зі словами - "Забирайтеся туди, звідки приїхали. Слава Україні! Хто справжній українець, той має вийти звідси!" – облив російського депутата томатним соком і вибіг із приміщення. Усі присутні були заскочені. Завадити хлопцеві ніхто не зміг, у тому числі, молодики проросійської "Галицької Русі". 

 

До нападу відчайдух сидів серед групи із трьох чоловік, яка на початку круглого столу відрекомендувалися, як представники "Української партії". Їх очолював голова ЛОО "Української партії" Остап Стахів. Він та його інший однопартієць також вибігли після томатного замаху.   

 

Сергій Сметанюк скинув замащений соком білий піджак і пересів ближче до ветеранів, які зголосилися взяти його під свою опіку. 

 

Жодної публічної оцінки поки що ніхто не виголосив. Лише депутат Сімферопольської міськради Тетяна Іванченко піднялася і висловила обурення щодо такого ставлення львів'ян  до гостей. 

 

Як стало відомо Гал-інфо, напередодні візиту до Львова депутати Держдуми Росії  домовилися про зустріч із представниками Львівської ОДА і не мали наміру брати участь у жодному круглому столі, однак львівські чиновник об'єднали два заходи.  

 

Цікаво, що "рикошетом" дісталося начальнику управління внутрішньої політики Львівської ОДА Ігорю Ожиївському, який сидів поруч із росіянином. Одяг Ожиївського також заляпано томатом.  

 

Додамо, що під час акції було використано томатний сік торгової марки "Галичина", про що свідчить пластмасова пляшка із залишками соку, залишена у залі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ