Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський культурний центр у Львові потихенько виселятимуть

Комунальне приміщення, що у Львові на вул. Короленка, 1а, не придатне для того, щоб його здавати в оренду, адже фактично перебуває в аварійному стані. Відтак, організації, які його займають, Російський культурний центр, будуть потихеньку виселяти. Про це сьогодні, 2 березня, під час прес-конференції розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, ситуація із цим приміщення складна, адже воно в занедбаному аварійному стані.

«Там є цілий клубок проблем, які були зав’язані ще на початках становлення новітньої Української держави. Спершу приміщення було надано одній із російських культурних організацій, а пізніше інша російська культурна організація його у них захопила. З усім цим треба розібратись», – заявив Олександр Ганущин.

Скандал з Російським культурним центром у Львові: буде чи не буде?

Як зазначив Ганущин, учора, 1 березня, під час засідання сесії Львівської облради депутати проголосували за створення тимчасової контрольної комісії для вивчення питань правомірності користування комунальним приміщенням Львівської облради на вул. Короленка, 1а. Відтак, депутати погодили, що цю комісію очолить заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

За словами Олександра Ганущина, зважаючи на складний стан приміщення його потрібно закрити на ремонт, а вже потім вирішувати що з ним робити далі, адже в такому стані його неможливо здавати в оренду.

Російський культурний центр у Львові: антисанітарія та аварійний стан

Він також підтвердив, що громадські організації будуть виселяти з цього приміщення.

«Потихеньку будуть виселяти згідно із законом. Однак у питанні оренди і виселення не буває швидких рішень», - сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ