Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський культурний центр відзначає Дні Росії у Львові виставками та концертами

У Російському культурному центрі відбуваються Дні Росії у Львові, в рамках яких заплановано низку заходів, а саме відкриття фотовиставки лауреата міжнародних конкурсів Євгена Фролова, виставка унікальних документів і фотоматеріалів «Відлуння великої війни» присвячена 90-річчю Брусилівського прориву, в неділю в Російському культурному центрі відбудеться святковий концерт за участю майстрів мистецтв Львівщини. За словами прес-секретаря Російського товариства імені Пушкіна Олександра Катачина, товариство Дні Росії планує проводити регулярно. «Це можуть бути навіть не дні, а Тиждень чи навіть місяць Росії у Львові», — сказав Олександр Катачин.
До Дня Росії у Російському культурному центрі відкрито виставку унікальних документів та фотоматеріалів «Відлуння великої війни», присвячена 90-річчю Брусилівського прориву. За словами організаторів, на виставці представлені унікальні матеріали, яких немає навіть у Росії. Усі вони є приватною колекцією керуючого справами Російського товариства імені Пушкіна Альберта Астахова, які він збирав протягом усього життя. «Усе почалося з того, що я знайшов стару фотографію свого діда, кубанського єсаула, і після цього зацікавився самою операцією „Брусилівський прорив”, яку вивчають у всіх військових академіях світу, як класику військового мистецтва», — розповів журналістам Альберт Астахов. Щоправда, як саме він зібрав цю колекцію, розповідати не захотів, зазначивши, що Закони України охороняють таємниці приватних колекціонерів.
На виставці представлені переважно портрети військового керівництва, зроблені у фотосалонах, світлин з бойових дій немає — на полі бою робити їх часу не було. Більшість світлин пов’язані зі Львовом, адже і тут також бували російські війська під час Першої світової війни.
Свою колекцію Альберт Астахов виставляє вперше. Невелику кількість світлин можна було побачити хіба що в краєзнавчому музеї Луцька, де широко відзначали річницю Брусилівського прориву.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ