Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Росію позбавили етапу Кубка націй GT

FIA розповіла про концепцію нового змагання Кубка націй GT, перший етап якого пройде в Бахрейні в кінці 2018 року.

У 2017 році бос SRO Стефан Ратель оголосив про плани проведення Кубка націй для гонщиків-любителів та про регламент категорії GT3. Планувалося, що перший етап серії пройде на автодромі в Сочі в жовтні 2018 року, в одні дні з гоночним вікендом Формули 1.

Концепція була затверджена на засіданні Всесвітньої ради FIA з автоспорту. Однак перший етап пройде не в Сочі в жовтні, а в Бахрейні 30 листопада - 1 грудня.

Кубок націй покликаний доповнити Кубок світу FIA GT, який проходить у Макао. Там також використовуються машини класу GT3, однак відтепер там виступатимуть тільки професійні гонщики «золотої» і «платинової» категорій.

У Кубку націй кожна країна зможе виставити одну машину. За кермом кожного автомобіля буде виступати один пілот «срібної» категорії і один - «бронзової». Машини будуть пофарбовані в кольори державних прапорів.

З іншого боку, кожна команда може виставити відразу декілька машин - необхідно лише, щоб вони представляли різні держави.

Формат вікенду такий: спершу дві кваліфікаційні сесії по 20 хвилин кожна, потім дві 60-хвилинні кваліфікаційні гонки, а після них - 60-хвилинна головна гонка.

Склад учасників нової серії буде оголошено не пізніше вересня.

Motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ